הרולינג סטונז היטיבו לסכם את המוטו שלי כיועצת ארגונית ומאמנת אישית.
You can't always get what you want
But if you try sometimes, you might find, you get what you need
לא פעם לקוחות פונים אליי עם בקשה מנוסחת היטב:
"יש לנו מנהל שמתנהל בבריונות מול הצוות שלו- תני לי הצעה ל- 6 מפגשי אימון אישי ניהולי - "אני צריך לתת משוב מורכב למנהלים שלי. תוכלי להגיע לפגישת אימון אישי ולהכין אותי לפגישות האלה?".
במרבית הפעמים במהלך פגישת אימון אישי למנהלים מתגבשת ההבנה ההדדית שהצורך האמיתי
שונה מהרצון שהוצג, ואז אנחנו עוברים לשוחח על הצורך וכיצד לתת לו מענה.
מה ההבדל בין רצון לבין צורך?
רצון מוגדר במילון כ "תשוקה, חפץ לב, משאלת לב" כ "שאיפה, חשק, השתוקקות"
צורך מוגדר בויקיפדיה ככל דבר שאדם זקוק, או חש שהוא זקוק לו עבור
המשך קיומו הפיזי ורווחתו הנפשית".
לדוגמא: "בא לי עוגת שוקולד" הוא רצון.
הצורך שעומד בבסיס הרצון הזה יכול לנבוע ממגוון צרכים שונים:
הצורך להשביע רעב, צורך רגשי באוכל מנחם, צורך פיזיולוגי בסוכר, הצורך לפיצוי אחרי מאמץ קשה. יתכן שאם נענה על צורך כלשהו באמצעות עוגת השוקולד נשלם "מחירים" שאיננו רוצים לשלם (השמנה, פגיעה בבריאות, רגשות אשמה, כעס), ויתכן שניתן למלא את הצורך מבלי לממש את הרצון.
כדי לעשות זאת, צריך לברר באופן מדויק מהו הצורך ולבחון האם ניתן לתת לו מענה באופן שימזער מחירים.
רעב? אולי סלט? טוסט גבינה?
צורך רגשי?
אולי שיחה עם חברה טובה?; צורך פיזיולוגי?
אולי נדרש בירור רפואי? פיצוי לאחר עבודה קשה?
אולי טיול על שפת הים יעשה לי טוב?
לפני חודשיים התקשר אליי מנהל וקבע איתי פגישת אימון אישי ניהולי על מנת שאסייע לו להתכונן לשיחה חשובה עם המנהלת שלו. בשיחה, הוא התכוון לבקש את הגיבוי שלה אל מול מנהלים אחרים במספר נושאים, כדי שאותם מנהלים יפעלו על פי הדרך שהוא מתווה. החשש שלו היה כי המנהלת לא תיענה לבקשתו, שהשיחה לא תתפתח כפי שהוא מקווה ואולי אף תידרדר למחוזות שלא התכוון להגיע אליהם.
במהלך פגישת אימון אישי, לאחר סדרה של שאלות וסימולציות של תסריטי שיחה, המנהל הבין שהצורך שלו הוא למעשה שיתוף פעולה של המנהלים עם היוזמות שלו. הוא הבין שהשגת שיתוף הפעולה של קולגות תלויה בו, באופן בו הוא רותם אותם, באופן בו הוא מוכן להתנהל מולם בשיתוף פעולה תוך שהוא נותן מענה גם לצרכים ולרצונות שלהם. בתום הפגישה, לאחר שהתווינו תוכנית פעולה, המנהל סיכם: "אז לא צריך שיחה".
עבודה עם יועצת ארגונית ומאמנת אישית מסייעת פעמים רבות לדייק את הצורך העומד בבסיס הרצון, ובחינת אלטרנטיבות נוספות שיספקו פתרון מיטבי לצורך הזה, כאלה שלוקחות בחשבון את המחירים והסיכונים שצריך לנהל במידה והרצון יתממש. במהלך פגישת אימון אישי ניהולי באמצעות שאלות, תיאורי מצבים עתידיים, בחינת גורמים היקפיים ובעיקר מתוך שאלת הפתיחה הבסיסית למה? המאמן האישי עוזר למנהלים לעשות סדר במחשבות, בתוכניות, ברצונות ולייצר בהירות ודיוק שחשובים כל כך גם לעבודה הניהולית וגם להתמודדות האישית עם החיים הארגוניים על כל המורכבות שהם מביאים.
ואתם צודקים. לפעמים, כשבא לנו עוגת שוקולד, פשוט בא לנו עוגת שוקולד.
ולמי שבא לשמוע את השיר קליק לשיר - https://youtu.be/oqMl5CRoFdk
ברגשי כתיבה,
דפנה אביטל - יועצת ארגונית.
Commenti